ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Μουσικοκινητική αγωγή- Ρυθμική

 

Αφορά τις προσχολικές ηλικίες. Με το συνδυασμό μουσικής και ασκήσεων, το παιδί αποκτά αίσθηση του ρυθμού, του χώρου, της κίνησης, της ομαδικότητας, της πειθαρχείας. 

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη σωστή στάση του σώματος.

Κλασικό μπαλέτο - Ρώσικο σύστημα Vaganova

 

Σύστημα που δίνει έμφαση στην εκφραστικότητα μέσω της ιδιαίτερης χρήσης του επάνω μέρους του σώματος.

Υπάρχουν προπαρασκευαστικά τμήματα από 5 ετών. Σκοπός του μαθήματος είναι η ενδυνάμωση και η εισαγωγή των παιδιών στα βήματα και στις βασικές αξίες του μπαλέτου.

Σε  ηλικία 7 -8  ετών η σωματική ανάπτυξη του παιδιού, επιτρέπει να υποστηρίξει ολοκληρωμένα τον κλασικό χορό. 

Τα ωφέλη του μπαλέτου στην μυοσκελετική ανάπτυξη του παιδιού είναι μοναδικά, καθώς χτίζει ένα δυνατό , ευλύγιστο σώμα με σωστή στάση της σπονδυλικής στήλης , ενισχύοντας την ισορροπία και τ' αντανακλαστικά του. Στοιχεία που θα το συνοδεύουν και στην ενήλικη ζωή του.

Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα μόλις ενηληκιωθεί, εφόσον είναι κατάλληλος και το επιθυμεί,ν' ακολουθήσει επαγγελματικά το χορό ή να  συνεχίσει ερασιτεχνικά ως ενήλικας.

Σύγχρονος χορός - Αυτοσχεδιασμός

Εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Χορευτές, με πρωτεργάτη την Isadora Duncan, προσέγγισαν το χορό πιο γήινα, αναζητώντας  πιο ελεύθερη έκφραση, χωρίς τις αυστηρές φόρμες του κλασικού χορού, δημιούργησαν το σύγχρονο χορό. Σημαντικοί δάσκαλοι και χορογράφοι, σύμφωνα με  το ύφος και τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν έδωσαν τ' όνομά τους σε διάφορα συστήματα όπως Limon, Graham, Cunningham κ.α.

Ο σύγχρονος χορός αναζητά πάντα δρόμους στο πέρασμα των χρόνων, μεταβάλεται. Χρησιμοποιεί με ποικίλους τρόπους τους φυσικούς νόμους όπως τη βαρύτητα (πτώση, επαναφορά, ταλάντωση) και πειραματίζεται με τις δυνατότητες του ανθρωπίνου σώματος.

Ανεξάρτητα με την ελευθερία και τον πειραματισμό, ο σύγχρονος χορός υπακούει σε κανόνες και τεχνικές απαιτώντας σπουδή ισάξια του κλασικού χορού.

Τα παιδιά ξεκινούν μαθήματα συνήθως 12 ετών, καθώς έχουν καλύτερη αντίληψη του σώματός τους.

Αποτελεί απαραίτητο μάθημα για την εισαγωγή στις ανώτερες σχολές χορού κι έχει την ίδια βαρύτητα με το μπαλέτο.

Στο μάθημα χρησιμοποιούμε συνδυασμό τεχνικών και στοιχεία αυτοσχεδιασμού.

Μπαλέτο για αρχάριους ενήλικες
 

Η σχολή δίνει τη δυνατότητα σε αρχάριους ενήλικες  να γνωρίσουν τον κλασικό χορό και την τεχνική του. Η ενδυνάμωση και η ευλυγισία του σώματος βελτιώνεται μέσω των ασκήσεων του μπαλέτου δίνοντας ταυτόχρονα στον ενήλικα τη χαρά της έκφρασης.

Χορευτική γυμναστική

Συνδυασμός σουηδικής, barre a terre, pilates, stretching.

Στόχος είναι η ενδυνάμωση του σώματος και η αννάπτυξη της ευλυγισίας. 

Χρησιμοποιώντας χορευτικές τεχνικές επιμηκύνεται η σπονδυλική στήλη και απελευθερώνονται οι αρθρώσεις, χαρίζοντας στο σώμα 'αποσυμφόριση' κι ευεξία. 

Hip Hop

Eλεύθερος εκφραστικός χορός. Οι δυναμικες κινήσεις των χορογραφιών, παρέχουν τη δυνατότητα της ενδυνάμωσης κι εκτόνωσης του σώματος.

Commercial Jazz

Χορογραφημένος χορός με τη χρήση μουσικής house και r'n'b. O ρυθμός είναι γρήγορος με κυρίως κοφτές κινήσεις που προσφέρουν έκφραση, εκτόνωση κι αερόβια άσκηση. Έχει την φιλοσοφία  χορογραφιών video clip και show.

Απευθύνεται σε εφήβους κι ενήλικες. 

Παραδοσιακοί χοροί
 

Τα παιδιά μαθαίνουν  χορούς απ' όλη την Ελλάδα. Μυούνται στην ελληνική παράδοση και στο άκουσμα πολύπλοκων μουσικών μέτρων και μελωδιών, απολαμβάνοντας την ομαδικότητα  των κυκλικών χορών.

Μπορείτε να συνδυάσετε όσα είδη χορού θέλετε με ανάλογη έκπτωση και προσαρμογή των τιμών!

© 2017  Σχολή χορού Ελπίδας Παπακυπαρίου Δανάης Κορφιάτη